کاراسازه ماندگار

"محصولات شرکت"

الف ) واحد تولید سنگ ها مصنوعی با تکنولوژی نانو :

         تکنولوژی تولید سنگ مصنوعی از سال 1960 در ایتالیا پدید آمد و در همان دهه اولین کارخانه تولید سنگ مصنوعی در این کشور شروع به فعالیت کرد. ایده پدید آمدن سنگ مصنوعی از آنجا شکل گرفت که طراحان و مهندسان معماری به منظور هر چه زیباتر کردن و چشم نواز تر کردن فضاها ، اعم از فضاهای داخلی و بیرونی ساختمان ها ، کف پوش ها و محوطه سازی نیاز به سنگ هایی با فاکتور های مورد نظر خویش را احساس می کردند. ضمن اینکه پیشرفت صنعت ساختمان و سلیقه های مختلف ، این نیاز را بیان میکرد که سنگ هایی با طرح های مختلف و فاکتور های فیزیکی و مکانیکی ، کیفیت بالا و قیمت مناسب باید در دسترس باشد. بدین ترتیب با رشد جمعیت جهان و متفاوت شدن سلیقه ها ، سنگ های طبیعی پاسخگوی تمامی نیازهای انسانی و سلیقه ای نبوده است. لذا ترکیب مصالح برای ساخت سیمای جدید سنگ با زیبایی خاص و نمای یکدست ، بدون تغییر در طرح  و رنگ  به کار گرفته  شد .

از خصوصیات کیفی این محصول می توان به مقاومت فشاری ، خمشی ، سایشی بالا و ساختار مقاوم در مقابل سیکل های شدید گرمایی و سرمایی ، ثبات رنگ در مقابل تابش نور خورشید ، جذب آب کمتر ، وزنی کمتر از اکثر سنگ های طبیعی و تنوع فراوان در طرح و رنگ اشاره کرد که این مزایا موجب شده است سنگ های مصنوعی در مدت زمان کوتاهی جایگزینی بسیار مناسب برای سنگ های طبیعی باشد .

 

ب ) واحد های تولید بلوک های سیمانی :

ب – 1 )  بلوک سیمانی معمولی (ماسه ای) :

       یکی از انواع بلوک های مصرفی جهت دیوار چینی در اکثر ساختمان ها و بناها ، بلوک های سیمانی معمولی ساخته شده از سنگ دانه های طبیعی است. بلوک های سیمانی از اختلاط سیمان ، آب ، ماسه ریز دانه و یا دیگر سنگدانه های مشابه پس از لرزاندن و متراکم نمودن در دستگاه های مخصوص ساخت بلوک تولید می شوند. این نوع بلوک ها در انواع فرم ها و شکل ها قابلیت تولید داشته و به دو صورت ته باز و ته بسته تولید میگردند. اما به دلیل کاهش در هزینه ساخت سازه های ساختمانی و کاهش وزن سازه ها ، عموما" از بلوک های ته بسته استفاده می شود که به صورت وارونه نصب میگردند.

 بر اساس استاندارد شماره 70-1 ، جهت تولید بلوک های سیمانی تو خالی می بایست ،  از سیمان ، سنگدانه های معدنی یا صنعتی ، آب و افزودنی های مجاز به شرح زیر استفاده گردد :

سیمان : سیمان مورد مصرف در بلوک های سیمانی باید از نوع سیمان های پرتلند باشد.

سنگدانه : سنگدانه های مصرفی در بلوکهای سیمانی از دو نوع درشت دانه و ریزدانه تشکیل شده است که حداکثر درشتی بزرگترین دانه ها نباید از 2/1  ضخامت نازکترین دیواره بلوک سیمانی بیشتر باشد ، ولی در هر صورت کلیه مصالح نیز  باید از الک نمره  12.5 میلیمتر رد شوند.

آب : آبی که در ساخت بلوکهای سیمانی بکار برده میشوند باید از نوع آشامیدنی بوده و ضمن تمیز بودن ، عاری از هر گونه موا د زیان آور جامد و محلول باشد.

مواد افزودنی : در بلوکهای سیمانی به شرطی که اثرات مخرب بر ویژگی های بلوک نداشته باشد می توان از افزودنی هایی مانند مواد حباب ساز ، رنگدانه ها ، مواد دافع آب و میکروسیلیس نیز استفاده نمود.

نحوه ساخت بلوک

          مخلوط ملات مصرفی در ساخت بلوک باید از از یک پیمانه سیمان پرتلند و 5/3 پیمانه شن ( به درشتی حداکثر نصف ضخامت نازکترین دیواره بلوک) و 5/2 پیمانه ماسه تشکیل شود . در کارخانه کارا سازه ماندگار که با استفاده از دستگاه های بلوک زنی نیمه اتوماتیک اقدام به تولید بلوک می شود پس از اینکه قالب تا ارتفاع معینی بالاتر از سطح نهایی آن پر شد ، مخلوط درون قالب پس از لرزاندن ، کوبیده و صاف می گردد . پس از قالب گیری باید بلافاصله از قالب جدا شده و پس از عمل آوری بلوک ها و کسب مقاومت لازم ، قابل حمل و نقل جهت استفاده می باشد.

ب-2 ) بلوک های پوکه ای :

           نوع دیگری از بلوک هایی که در شرکت کارا سازه ماندگار تولید می شود بلوک های پوکه ای می باشد.  این نوع از بلوک ها به دلیل استفاده از مصالح پوکه که جایگزین سنگدانه های معمولی میگردد سبک بوده و جزء یکی از بلوک های سیمانی سبک این شرکت محسوب می شود .

سنگدانه های پوکه ای از فعالیت های آتشفشانی حاصل شده و دارای وزن مخصوص 700 تا 1100 کیلوگرم بر متر مکعب می باشند .

مزایای استفاده از پوکه ی معدنی در ساخت بلوک عبارتست از :

پوکه ی معدنی به دلیل وزن مخصوص کم (در حدود 700 تا 1100 کیلوگرم بر متر مکعب) و مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار ، یکی از بهترین مواد برای استفاده در ساختمان است . این ماده به دلیل وزن کم باعث کاهش وزن سازه و در نتیجه کاهش مصالح مصرفی اعم از بتن و فولاد در ساختمان می گردد و به لحاظ مالی موجب صرفه جویی اقتصادی در ساخت خواهد شد . بلوک های ساخته شده با پوکه معدنی عایق بسیار مناسبی در برابر صدا می باشند و ساکنین آپارتمان ها بدون نگرانی از هرگونه انتقال سر و صدا به طبقات یا واحدهای همسایه ، سکونتی آرام و لذت بخش را تجربه خواهند نمود. یکی دیگر از خصوصیات این نوع از بلوک ها ، مقاومت بالای آن در برابر گرما و آتش سوزی است. به گونه ای که دمای نقطه ی ذوب آن 1342 درجه سانتی گراد می باشد .

ب-3 ) بلوک های لیکا :

        اصولا" واژه لیکا برگرفته از عبارت  Expanded Clay Aggregate Light Weight  به معنی دانه رس سبک منبسط شده است . این دانه ها از انبساط خاک رس در کوره های گردان با حرارت حدود 1200درجه ی سانتی گراد به دست می آیند. سنگدانه های لیکا دارای شکلی تقریبا گرد و سطحی زبر و ناهموارند. رویه میکروسکپی این دانه ها دارای خلل و فرج ریز قهوه ای رنگ و بخش داخلی دانه ها دارای بافت سلولی و سیاه رنگ می باشد .

یکی از مهمترین فرآورده های لیکا در ایران بلوک های سبک لیکاست که از مخلوط دانه های سبک لیکا با سیمان و آب به دست می آید . برای حفظ سبکی این فرآورده ها ، ریز دانه های طبیعی از ملات حذف شده و در نتیجه محصول نهایی دارای تخلخل و سبکی به مراتب بالاتری خواهد شد.

از ویژگیهای منحصر به فرد این نوع از بلوک ها عبارتند از : وزن بسیار کم ، هدایت حرارتی پایین ، افت صوتی مناسب ، مقاومت در برابر آتش ، دوام و پایداری شیمیایی و ..... که سبب گسترش کاربرد این سنگ دانه های مصنوعی در ساخت انواع بلوک های سبک و دیگر کاربرد های این محصول در صنعت ساختمان گردیده است.

ب-4 ) بلوک های سبک پرلیت :

          با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تاثیر آن در صنعت ساختمان ، امروزه استفاده از مصالح مدرن و جدید جایگاه خاصی در این صنعت پیدا کرده است. پرلیت یکی از موادی است که سال های قبل توسط شرکت ها پیشرفته شناسایی شده و در صنایع مختلف از جمله ساختمان به کار گرفته شده است. روی آوردن به استفاده از پرلیت در صنعت ساختمان دارای اهمیت و ویژگی های منحصر به فردی است .

سنگدانه های پرلیت نوعی سنگ شیشه ای آتشفشانی با ترکیبات سیلیکات آلومینیوم است که به دلایل فعالیت های آتشفشانی دارای آب ماگمایی می باشد. مشخصه این نوع از سنگ دانه ها در این است که در اثر حرارت بالا (تا حداکثر 1200 درجه سانتی گراد) به سرعت منبسط شده و در اثر یک شک حرارتی ، بسته به نوع ترکیبات سنگ اولیه ، از 4 تا 20 برابر افزایش حجم یافته و همانند دانه های ذرت شکفته و به صورت حباب های ریز شیشه ای مانند در می آیند و به ماده ای با وزن مخصوص بسیار پایین از 75 تا 150 کیلوگرم بر متر مکعب تبدیل میشوند.

مهمترین خصوصیات فیزیکی سنگدانه های پرلیت عبارتند از :

وزن مخصوص بسیار کم تخلخل بالا (70 تا 85 درصد) هدایت حرارتی پایین (0.043 تا 0.093 وات بر سانتی گراد) دارای PH در حدود خنثی (6.5 تا 8) نقطه ذوب بسیار بالا (1260 تا 1340 درجه سانتی گراد)